Вже завтра, 15 грудня, в Україну прийде західний антициклон Fiona та витіснить циклон на ім'я Vahja, із яким пов’язана нинішня негода. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко

«Тому опадів у більшості областей України не передбачається, лише на півдні та сході затримаються ненадовго мокрий сніг та дощ. Погода залишатиметься переважно хмарною, бо багато вологи у повітрі, та й грудень не найсонячніший місяць року», – констатує метеоролог. 

Температура повітря по Україні протягом п'ятниці коливатиметься від -2 до +3 градусів, на півдні очікується від +2 до +7 градусів. 

«Із найближчої перспективи: найнижчою очікується температура повітря у ніч на суботу, 16 грудня – 3-9 градусів морозу. І поки що з морозами – все. Далі, скільки бачить синоптичне око, аж до Різдва – відлига, тепла погода», – повідомляє Наталка Діденко.

За даними Донецького регіонального центру з гідрометеорології, 15 грудня температура на Донеччині коливатиметься від 1 до 6 градусів тепла. Також очікується невеликий дощ та ожеледиця. 

Раніше Pokrovsk.news розповідав про ситуацію з відновленням електропостачання на Донеччині після масових аварійних знеструмлень, які спричинила негода.