Триває видача гуманітарної допомоги співробітникам компанії «Метінвест». Сьогодні отримують коробки з продуктами тривалого зберігання родини військовослужбовців, які пішли до лав ЗСУ з підприємств «Метінвест Покровськвугілля». 

«Таку допомогу отримували вже два рази, зараз йде третя видача, яка почалася з вересня. Ми обдзвонили сім’ї наших мобілізованих співробітників, які не отримали ці набори на початку видачі, і запросили сьогодні», – розповідає фахівчиня із взаємодії з навчальними закладами відділу навчання і розвитку персоналу «Метінвест Покровськвугілля» Олена Дунічева.

Галина Колосова – мати військовослужбовця. Шахтар зараз тримає фронт на рідній Донеччині. Складно жити, знаючи, що рідний син щосекунди ризикує життям.

«Потрібно тільки відволікатися і щось робити. Ми живемо в своєму будинку – роботи достатньо. Це нас і рятує», – зізнається пані Галина.

Вона отримала сьогодні вісім коробок: по дві на кожного члена родини мобілізованого. Прийшла за своєю гуманітаркою і Тетяна Погребняк. Її син теж там, де сьогодні дуже гаряче. Жінці непросто без нього: душа болить за сина. А він підтримує навіть тим, що його підприємство постійно надає таку допомогу.

«Враховуючи, які зараз ціни, звичайно, допомога хороша. Велике спасибі», – каже Тетяна Володимирівна.

Тут кожна жінка чекає звістку від сина. Молиться і вірить. «Так складно. Спілкуємось СМС-ками, він взагалі не говорить, ні де він, ні що з ним – нічого ж не можна», – отримуючи черговий гуманітарний набір, пані Олена не втримує сліз.

Денис Степченко в мирному житті – співробітник Шахтобудівельної компанії, а зараз – військовослужбовець Збройних Сил України. Він у відпустці, тому сам прийшов по допомогу. Каже, вона від підприємства постійна. 

«Уже не вперше дають гуманітарку, можна було вугілля отримати. Підприємство добре підтримує, якщо є якісь питання – вирішать без проблем», – каже Денис.

Компанія «Метівест» з початку війни зайняла принципову позицію: допомога надходить за кількома напрямками. Серед яких – допомога армії та гуманітарна підтримка своїх робітників, що служать у лавах Збройних Сил України.