Протягом доби 16 січня ворог сім разів обстріляв Донеччину. На даний час інформації про постраждалих не надходило.

За повідомленням відділу комунікації поліції Донецької області, армія рф зосередила вогонь на трьох населених пунктах: місті Авдіївка, селищі Гостре, селі Нова Полтавка. Загарбники застосували проти мирного населення ракети, РСЗВ «Смерч» і «Град», артилерію.

Пошкоджено 12 цивільних об’єктів - 7 житлових будинків, два дитсадки, магазин і господарські споруди.

Авдіївку окупанти нищили авіаударами та артилерією. Руйнувань зазнали три приватних будинки та заклад дошкільної освіти.

У Гострому російські снаряди пошкодили дві приватних оселі й господарчі споруди.

По Новій Полтавці окупанти вдарили «Смерчами». Пошкоджено два приватних будинки, дитсадок, магазин.

За допомогою поліції евакуйовано ще 82 людини, в тому числі 11 дітей, з початку обов’язкової евакуації – 103 744 особи, серед них 13 836 – діти, 5 232 - люди з інвалідністю.

Про наслідки обстрілів Донеччини 16 січня повідомив і начальник ДонОВА Вадим Філашкін.

Покровський район. Авдіївка зазнала чотирьох ракетних ударів — пошкоджено корпус лікарні. У Мар'їнській громаді з артилерії обстріляні Красногорівка, Георгіївка і Катеринівка. В Очеретинській громаді під обстріл потрапили околиці Желанного і Семенівки. У Курахівській громаді пошкоджено 4 приватні будинки у Гострому, обстріляна промзона.

Краматорський район. У Костянтинівській громаді під вогнем околиці Іванопілля, Диліївки і Предтечиного. У Лиманській громаді пошкоджено 2 будинки: у Торському і Зарічному.

Бахмутський район. У Часовоярській громаді пошкоджені 3 приватні будинки, багатоповерхівка і промислова будівля. У Званівській громаді пошкоджено 2 будинки у Званівці, обстріляні Верхньокам'янське і Переїзне. У Сіверську пошкоджено 4 будинки.