Шахтоуправління «Покровське» – єдине підприємство в нашому регіоні та одне з небагатьох в Україні, що, попри всі складнощі, має чіткий план розвитку на рік прийдешній і далі. Підприємство ставить перед собою завдання, які стовідсотково будуть виконані.

«У планах на наступний рік – плюс дві лави, плюс сім прохідницьких бригад. Це величезні обсяги збільшення виробництва. Але в той же час ми розуміємо, що буде потрібне колосальне залучення людського ресурсу», – зазначає директор з персоналу та соціальних питань «Метінвест Покровськвугілля» Сергій Степаненко.

Знає про те, що буде робота, зарплата та соціальний пакет, колишній працівник шахтоуправління «Покровське», що зараз сюди повертається.

«Зробив помилку, коли звільнився. Був у пошуках кращого, але виявилось – найкраще тут. Потрібно було і далі тут працювати», – зізнається Ілля Максименко.

Дмитро Ізюмченко зараз працює на «Краснолиманській» і теж прийшов працевлаштовуватися в шахтоуправління «Покровське».

«Тут стабільність і висока зарплата, можливість кар'єрного зростання. А що ще треба шахтарю?» – розмірковує Дмитро.

Зараз не тільки місцеві жителі приходять працювати на шахту, але й величезна кількість людей, що до війни навіть не мешкали в Донецькій області. Таких – не одна сотня за вісім місяців повномасштабного вторгнення.

«Близько півтори тисячі людей працевлаштувалися на підприємства Покровської вугільної групи. Географія розширилася: зараз до нас приїжджають з різних регіонів – це Кривий Ріг, Запоріжжя, Авдіївка», – зазначає т.в.о. начальника відділу найму Центру кар’єри Юлія Цикладзе.

Вже цього тижня стане частиною покровського колективу і колишній житель прифронтової Авдіївки. Раніше Данило Федина працював на Авдіївському коксохімі, зараз влаштовується гірником в шахтоуправління «Покровське».

Враховуючи розширення географії потенційних працівників, підприємство готове налагодити їх підвезення на робочі місця. Для тих, хто буде працювати вахтовим методом, можуть надати кімнату в гуртожитку.

«Ми доопрацювали в межах чинного законодавства алгоритм залучення на вахтовий метод. Вже є відгуки, ми вже працюємо з дистанційними кандидатами. Також ми розуміємо, що основна маса прийде, звісно, учнями», – зазначає директор з персоналу та соціальних питань Сергій Степаненко.

Заробітна плата в шахтоуправлінні «Покровське» – однозначно найвища в регіоні та одна з найбільш конкурентних в країні. Працевлаштування проходить за спрощеною процедурою – спочатку треба просто зателефонувати. Дізнатися про всі актуальні вакансії, умови праці та функціональні обов’язки можна за номером гарячої лінії: 0-800-302-400.

Зараз на підприємстві є потреба в гірниках підземних, машиністах підземних установок, прохідниках, машиністах гірничих виїмкових машин, фахівцях з ремонту гірничих виробок.