Штрафи на суму понад 46 тисяч гривень виписані за перебування у громадських закладах і транспорті без засобів захисту виписані за минулі вихідні у Донецькій області. Про це під час щоденного брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області розповів директор департаменту цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької облдержадміністрації Ігор Бойко, повідомляється на сайті Донецької ОДА.

«Це (штрафи) стосується кожного громадянина індивідуально. На сьогодні сума від 170 до 255 гривень. За минулі вихідні у Донецькій області було складено 272 протоколи, притягнуті громадяни до відповідальності. Виписані штрафи на загальну суму 46 330 гривень», - сказав Ігор Бойко.

Нагадаємо, набрав чинності Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» № 1000-IX, який Верховна Рада ухвалила 6 листопада 2020 року. Документ доповнює статтю 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення частиною другою, яка передбачає накладення штрафу від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без надягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, зокрема виготовлених самостійно.