Відсьогодні в Україні діють нові санкції за порушення карантину, проте поліція працюватиме на профілактику.

Відповідно до прийнятого Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема - респіраторів або захисних масок, у тому числі виготовлених самостійно, що закривають ніс та рот, тягне за собою накладення штрафу від 170 до 255 гривень.

«Відповідно до нововведень, поліцейські тепер можуть не лише складати адміністративні протоколи за порушення карантину, а й на місці виносити рішення стосовно фізичних осіб, котрі перебувають у громадських будівлях чи транспорті без вдягнутих масок або респіраторів. Але першочергово поліцейські діятимуть превентивно, тобто спершу зроблять зауваження. І лише у випадку відмови будуть документувати дії правопорушника», - роз’яснив Голова Національної поліції України Ігор Клименко.

Крім того, у суботу та неділю поліцейські на території держави проводитимуть рейдові перевірки, аби проконтролювати дотримання суб’єктами господарювання рішення Уряду щодо «карантину вихідного дня».

Поліція закликає всіх дотримуватися встановлених правил карантину, адже вони покликані зберегти життя та здоров’я громадян і стримати поширення коронавірусної інфекції на території України.