Громадський транспорт, особливо у великих містах — це ризик одразу сотень нових хворих на COVID-19, тож кожен орган місцевого самоврядування має адаптивно і розумно підходити до забезпечення роботи транспорту у містах. Про це перед початком засідання Кабінету міністрів України заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає УНН.

«Актуальне питання, що турбує людей — це робота громадського транспорту. Його запуск ми плануємо робити в тому числі в рамках нашої концепції адаптивного карантину. І тут у нас спільна відповідальність з місцевою владою, коли всі аспекти цього рішення будуть чітко прораховані. Адже громадський транспорт, особливо у великих містах — це ризик одразу сотень нових хворих, і тут треба діяти так само поступально і дивитись в першу чергу на питання безпеки. І кожен міський голова, в тому числі великих міст, несе особисто відповідальність за ситуацію в своєму місті і за режим роботи громадського транспорту», — сказав Прем’єр.

З його слів, з боку Міністерства охорони здоров’я всі алгоритми були надані і за потреби будуть розтлумачені додатково.

«Але всі ми розуміємо кількість місць в транспорті. Треба збільшувати його кількість з 11 числа для того, щоб забезпечити можливість людям (дістатися - ред.) до місць роботи. Тут кожен орган місцевого самоврядування має адаптивно і розумно підходити до забезпечення роботи громадського транспорту у містах», — заявив Шмигаль.