До кінця року на порталі «Дія» з’явиться 50 електронних послуг. Зокрема, з’являться оптимізовані послуги з прописки дитини онлайн, послуги у сфері будівництва, соціального захисту, реєстрації юридичних осіб. Про це під час онлайн презентація цифрових паспортів у мобільному додатку «Дія» заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН.

«На початку квітня спільно з Мінцифри ми запустили єдиний державний вебпортал публічних послуг «Дія», на якому вже доступні перші соціально важливі онлайн послуги для громадян і низка пріоритетних послуг для бізнесу. Ми взяли за основу кращі світові практики, згуртували державні послуги для населення і бізнесу довкола життєвих ситуацій. Кожна з категорій має підкатегорії, в яких можна отримати онлайн послугу», - розповів Денис Шмигаль.

Він зазначив, що в категорії «Сім’я» містяться послуги з оформлення допомоги при народженні дитини, щомісячне відшкодування послуг по догляду за дитиною до 3 років та інші. А в категорії «Безпека і правопорядок» можна оформити довідку про відсутність судимості, переглянути мапу пропускних пунктів або подати позов до суду.

«Найближчим часом на порталі з’являться оптимізовані послуги з прописки дитини онлайн, послуги у сфері будівництва, соціального захисту, реєстрації юридичних осіб. Також громадяни можуть перевірити наявну інформацію про себе з п’яти державних реєстрів. Тобто, фактично, кожен з нас може подивитись, а що про нас знає, як нас бачить держава», - зазначив Денис Шмигаль.

Він зазначив, що на порталі реалізовано низку послуг і для бізнесу зокрема, тому що сьогодні бізнес потребує особливої уваги. Так, за допомогою порталу можна почати бізнес, оформити ліцензії та дозволи чи отримати витяги з реєстрів.

«Загалом на порталі наразі реалізовано 27 публічних послуг онлайн. Впродовж цього року в онлайн буде переведено 50 пріоритетних послуг, що відповідають 80% всіх звернень громадян України», - додав Денис Шмигаль.