На відміну від більшості населених пунктів України, де планують навчання офлайн або змішане, у Новогродівці варіант виходу в школи навіть не розглядають. Про це повідомив начальник Новогродівської міської військової адміністрації Олександр Шевченко.

«Ми знаходимось у зоні досяжності ствольної артилерії ворога. Тут не спрацює повітряна тривога, і в будь-яку хвилину може трапитись обстріл», – пояснює Олександр Шевченко.

З таких умов навчання в громаді можливе тільки в режимі онлайн. Між тим тут розробляють проекти облаштування укриттів на території двох шкіл та трьох дитячих садків.

У міському відділі освіти розповіли, що з початку повномасштабної війни кількість учнів у Новогродівці зменшилась. Число класів, особливо перших та десятих, скоротилося майже в півтора рази.

«Якщо ми раніше відкривали дев’ять – одинадцять перших класів, у цьому році їх, скоріше за все, буде лише шість. І чотири десятих класи, при тому що в сільських школах кількість дітей мінімальна», – зазначає начальниця Новогродівського відділу освіти Алла Борковець.

Така кількість вчителів, як раніше, громаді теж вже не потрібна. Щоб підтримати відділ освіти, тільки цього року надано мільйон гривень субвенції.

«Шукаємо, як зекономити та залишити робочі місця», – розповідає Алла Борковець.

Докладніше – в сюжеті ТК «Орбіта».