Фонд Східна Європа підбив підсумки грантового конкурсу на заснування соціальних шкільних підприємств. Проєкт ЗОШ №12 став одним з семи переможців, які дістали фінансову підтримку. Учні перемогли з концептом свого шкільного підприємництва, яке спеціалізуватиметься на виготовлені сувенірної продукції. Про це повідомляє пресслужба Покровської міської ради.

У межах проєкту планується проводити заняття гуртка «Соціальне шкільне підприємництво» (СШП), а програму курсу за вибором «Соціальне шкільне підприємництво» запровадити у навчальний план школи від вересня 2021 року. П’ятнадцятеро учнів утворять команду соціального шкільного підприємства та навчаться:

- основ шкільного підприємництва,

- роботи в команді,

- маркетингу та продажу продукції.

Для роботи СШП буде придбано обладнання для роботи з текстилем і деревом. Також учні пройдуть п’ять виробничих майстер-класів із роботи з текстильними матеріалами та з оброблення деревини для створення сувенірної продукції, а десятеро батьків підвищать свої знання у сфері соціального шкільного підприємництва.

Планується, що команда СШП відвідає з навчальним візитом Арт-коворкінг у місті Краматорськ.

Діяльність підприємства буде презентовано у межах урочистого заходу з нагоди відкриття СШП. З метою налагодження продажів будуть проведені переговори з місцевими підприємцями, створено сторінку підприємства у соціальній мережі та проведено краудфандингову подію.