23 січня за участі заступниці начальника Покровської МВА Маргарити Ідрісової, начальниці відділу освіти Любові Воротинцевої, начальника Управління капітального будівництва Данила Проскуренка відбулась робоча нарада щодо обговорення проєкту реконструкції НВК №2. Про це повідомляє пресслужба Покровської МВА.

Школа зі школою під землею – саме над таким проєктом вже сьогодні працює Покровська МВА разом із міжнародними партнерами – організацією U-LEAD, фахівці якої зголосилися допомогти у відбудові навчального закладу, який потрапив під ворожий обстріл у листопаді 2022 року та був значно пошкоджений.

Згідно з проєктом реконструкції, розробку якого і взяли на себе міжнародні партнери, навчально-виховний комплекс складатиметься із двох будівель: школи та дошкільного підрозділу, розрахованих на 640 учнів.

«Навчальний заклад передбачає також будівництво протирадіаційного укриття з класами та зонами рекреації. Це буде школа під школою, побудована за ізраїльською технологією та враховуючи усі вимоги сучасності. Тобто ми зможемо використовувати підземні площі і під час надзвичайних подій, і в мирний час. Ми піклуємось про безпеку наших учнів і зараз це – головна вимога для будь-яких закладів освіти», - розповіла Маргарита Ідрісова.

Концепцію проєкту, етапи його виконання, технічну складову сьогодні керівники громади обговорили під час спільної робочої наради.

За словами начальника УКБ Данила Проскуренка, проєктна документація розробляється за рахунок U-LEAD та відповідатиме усім сучасним стандартам будівництва:

«По-перше, це повна безбар'єрність – будуть враховані умови інклюзивної освіти. Планується будівництво ліфта, який з'єднуватиме верхні поверхи з нижнім, де буде укриття. Це мінус перший поверх. На першому поверсі розміститься спортивна зала, їдальня та мультифункціональний простір, а саме кінотеатр та бібліотека. На другому та третьому поверхах будуть розташовані навчальні класи. Родзинкою навчального закладу стане зимовий сад».

До складу НВК увійде й будівля закладу дошкільної освіти, яка буде з’єднуватись зі школою наземними та підземними коридорами.

Аби почути думки кожного мешканця громади щодо проєкту реконструкції навчального закладу, його зовнішнього вигляду та наповнення, освітяни Покровської громади разом із донорами ініціюють проведення громадських обговорень.

«Запрошуємо усіх доєднатись до обговорень. Треба зараз попрацювати всім разом, щоб вже після нашої перемоги розпочинати відбудову та відновлення навчального закладу. Щоб наші діти мали змогу повернутись в сучасний, а головне, безпечний навчально-виховний комплекс», - зауважила Маргарита Ідрісова.