Шість медичних працівників Покровської громади були відзначені державними нагородами з нагоди Дня незалежності. Днями відзнаки покровчанам та іншим представникам Донецької області вручив в.о. начальника Донецької ОВА Ігор Мороз. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

Згідно з Указом президента України №502/2023 від 23 серпня 2023 року, державними нагородами відзначено шістьох медпрацівників Покровської клінічної лікарні інтенсивного лікування.

Орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагороджено завідувача відділення Покровської КЛІЛ Івана Мануїловича Кобця (посмертно).

Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня завідувача відділення Ганну Вікторівну Цвєтову.

Медалями «За врятоване життя» – лікаря Валерію Ігорівну Бондаренко, старших медичних сестер відділень Віталіну Олексіївну Ликову та Вікторію Ігорівну Мішустіну і медичну сестру Юлію Вікторівну Москвінову.

«Що б не відбувалося в місті: загострення, епідемії, обстріли – першою приймає хворих та поранених саме ця лікарня. Ці нагороди знайшли своїх героїв – за їх небайдужість до пацієнтів», – підкреслює заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрисова.

Лікарка неврологічного відділення Валерія Бондаренко закінчила Донецький медичний університет, працює за фахом з 2012 року. В палатах її завжди зустрічають тепло – своїх пацієнтів вона підбадьорює та намагається жартувати.

«Дуже приємно і несподівано, відчуваєш себе на висоті. Є бажання прагнути ще більших досягнень», – ділиться лікарка враженнями після отримання медалі «За врятоване життя».

Старша медсестра хірургічного відділення Вікторія Мішустіна каже, що її нагорода – спільна заслуга усього колективу.

«Я дякую всім лікарям свого відділення, медичним сестрам, молодшим медсестрам за те, що мужньо, сумлінно і невтомно виконують роботу в умовах воєнного часу, адже врятоване життя – це в нашій справі найголовніше», – підкреслює Вікторія Мішустіна.

Ганна Цвєтова – завідувачка відділення екстреної медичної допомоги. Має значний професійний досвід, трудовий шлях розпочала у 2002 році. За цей час їй доводилось опинитися у різних стресових ситуаціях, коли час йшов на хвилини та секунди. Але попри труднощі та надскладний графік, лікарка залишається вірною роботі, за що й отримала орден Княгині Ольги III ступеню.

«Навантаження психологічне і фізичне, звісно, має свої наслідки. Якщо надходять пацієнти з мінно-вибуховими травмами, ми мобілізуємося усім відділенням. Намагаємось якнайшвидше розподілити потік пацієнтів», – розповідає Ганна Цвєтова.

Детальніше про нагородження лікарів Покровської КЛІЛ – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news публікував графік прийому лікарів первинної та вторинної ланки в Покровській громаді.