Ті, хто провалив екзамен з водіння, можуть його перездавати протягом двох років скільки завгодно разів. З 1 серпня скасовано обмеження в три невдалі спроби здачі екзамену, після яких знову було потрібно вчитись у автошколі. Про це розповів начальник територіального сервісного центру МВС №1444 у місті Покровську Микола Бандурко.

«Тепер є безмежна кількість спроб здачі практичного іспиту протягом двох років з дня видачі свідоцтва про практичні навчання в автошколі. Також оновлено термін між неуспішно складеним іспитом і наступним екзаменом. Тобто якщо кандидат у водії не склав іспит, то наступний він зможе складати не раніше, ніж через 10 календарних днів», – розповів Микола Бандурко.

Перездавати необмежену кількість разів протягом двох років можна як теорію, так і практику. Порядок навчання останнім часом також зазнав значних змін.

«Раніше в автошколі вивчали теорію, потім здавали у себе теоретичний іспит, і після цього кандидатів у водії вчили практичним навичкам. А зараз навчання практичним навичкам можливе тільки після того, як теоретичний екзамен буде успішно складений у сервісному центрі», – зазначив Микола Бандурко.

Через два роки перше водійське посвідчення слід оновити – в сервісному центрі, через електронний кабінет водія або застосунок «Дія». Заміна проводиться без складання іспитів за умови вчинення не більше двох адміністративних правопорушень. Наступне посвідчення видають на 30 років.

Деталі – в сюжеті ТК «Орбіта».