З 1 жовтня в Україні розпочинається монетизація пільг за комунальні послуги. Тож уже в листопаді у платіжках за світло за жовтень не буде вказано розмір компенсації.

Споживач може отримати пільгу:

  • готівкою на рахунок в «Ощадбанку»;
  • у безготівковій формі на особові рахунки у постачальників комунальних послуг (впродовж доби після перерахування «Ощадбанк» має проінформувати про це пільговика в SMS-повідомленні).

У разі отримання пільги у готівковій формі у рахунку за електроенергію буде відображена вся сума до сплати. Саме за нею клієнт має розрахуватися.

Якщо нарахування пільги здійснюється в безготівковій формі, постачальник електроенергії врахує отриману від «Ощадбанку» монетизовану суму пільги та відобразить у рахунку. Таким чином, сума до сплати у рахунку зазначається з урахування перерахованих пільг.

«Людям не потрібно особисто звертатися до «Донецьких енергетичних послуг», щоб підтвердити своє право на отримання пільги на електроенергію, – акцентує директор компанії Олександр Северін. – Дані про клієнтів, що отримують компенсацію від держави, та об’єм пільг за кожним особовим рахунком постачальнику передаватимуть управління соціального захисту населення».

У яких випадках необхідно звертатися до управління соціального захисту населення, а не до «Донецьких енергетичних послуг»?

У випадках, якщо:

  • потрібні консультації з приводу порядку отримання пільги, процесу монетизації, суми виплат компенсацій;
  • необхідно подати документи на отримання/закриття пільги, повідомити про зміни у складі сім’ї;
  • виникли питання щодо розрахунку чи перерахунку пільг за електроенергію;
  • необхідно дізнатися суму пільги.

Водночас фахівці «Донецьких енергетичних послуг» і надалі консультуватимуть клієнтів з питань застосування пільг, розрахунків та перерахунків за електроенергію за пільгами, що діяли до 1 жовтня 2019 року.