На Донеччині близько двом тисячам дітей необхідно зробити щеплення від кору.

Кір - одна з найбільш заразних хвороб. В Україні минулий спалах цього вірусу зафіксований у 2017-19 роках. Чергового чекають у поточному. Тому триває активна кампанія з вакцинації проти кору. Занепокоєні медики і низькими показниками вакцинації від дифтерії і правця серед дорослого населення.

Олександр Педенко, заступник начальника Управління департаменту охорони здоров’я Донецької ОДА, зазначає що кампанія спрямована на вакцинацію дітей від 2 років. У той же час планові вакцинації дітей першого року життя та дітей, яким виповнилось шість років, не скасовується.

Вакцина, яку зараз використовують - американська 3-компонентна, захищає від краснухи, паротиту і кору, за роки використання показала себе як надійний препарат.

Її роздано всім більше ніж 20 закладам первинної медико-санітарної допомоги, які залучені до процесу щеплення. Функціонує близько 100 пунктів вакцинації.

Наразі в області випадків кору не зафіксовано. І аби так було і надалі, батькам рекомендують завчасно попіклуватись про щеплення дітей.

Докладніше – у сюжеті ТК «Орбіта».