Близько 150 жителів Донецької області скористалися черговим рейсом евакуаційного поїзда, аби виїхати до більш безпечних регіонів України. З вимушеними переселенцями спілкувалася знімальна група телеканалу «Орбіта».

Нагадаємо, з початку вересня евакуаційні поїзди для жителів Донеччини курсують з Павлограда. Черговий безкоштовний рейс вирушив до Львівської області.

«Ми відправляємо евакопотягом людей з Покровської , Селидівської, Курахівської громад, також є люди з Добропілля і з Цукуриного. Напрямок – Львівщина, Чернівецька область. Якщо людям є до кого їхати в Тернопіль, Вінницю, Білу Церкву – то вони сіли і поїхали до родичів», – розповіла заступниця новогродівського міського голови, координаторка від Донецької ОДА Алла Рябцева.

Переважна більшість евакуйованих – люди похилого віку, є маломобільні.

Єгор Владиславович виїхав з Добропілля з 98-річною матір’ю. Жінці важко пересуватися самотужки, тож в евакопункті благодійники надали для неї інвалідний візок. Чоловік розповів, що евакуюватися вони планували давно, а остаточне рішення прийняли, коли ворожий снаряд зруйнував будинок у 30 метрах від їхньої оселі.

Добропільчанка Олена Леонтіївна прямує до Чернівецької області одразу з кількома чотирилапими друзями.

«Я б, може, ще сиділа, та донька дуже переживає за мене. Вона в Литві з дитиною і сказала: їдь, мамо, ти нам потрібна живою», – каже пані Олена.

Жінка розповіла, що в евакуаційному пункті отримала необхідну допомогу: і продуктові набори, і речі, і засоби гігієни, оформили також грошову допомогу.

Деталі – в сюжеті телеканалу «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в жовтні евакуація мешканців Донеччини з розселенням відбуватиметься до Черкаської області.