У період з 1 до 15 березня кількість людей в Україні, що захворіли від грипу та ГРВІ, становить майже 423 000 людей. А впродовж лютого цього року — 959 563 людей. Загалом, з початку епідеміологічного сезону, 63 людини померли внаслідок ускладнень грипу. Такі дані наводить Центр громадського здоров’я України на сторінці у Facebook.

Тож у випадку появи перших симптомів застуди робити самостійний висновок, що це може бути COVID-19 ‑ не варто! Адже шанси інфікуватися ГРВІ чи грипом — значно вищі.

Нова коронавірусна інфекція COVID-19 і грип мають схожу клінічну картину. В обох випадках розвивається респіраторне захворювання, що може мати як легкий перебіг, так і важку форму, і навіть призвести до смерті.

Новий коронавірус SARS-CoV-2 і віруси грипу передаються краплинним шляхом. Тому запобігти поширенню інфекції допоможуть такі заходи, як гігієна рук і дотримання етикету кашлю: руки треба мити з милом, часто і ретельно, а кашляти і чхати слід у згин ліктя або в одноразову серветку, яку слід одразу викинути і закрити смітник.

Більше про грип та ГРВІ: http://bit.ly/2TxiKZw

Більше про COVID-19: http://bit.ly/3a2nDAQ

Матеріали з порадами для вільного поширення: http://bit.ly/3angevB