17 вересня співробітники ПрАТ «Шахтобудмонтажне управління №1» «Метінвест Покровськвугілля» святкуватимуть 80-річний ювілей свого підприємства.

Як зазначає головний інженер ПрАТ ШБМУ №1 Андрій Кривов'яз, тут працюють досвідчені фахівці, люди унікальної професії.

«Відмінний колектив, особливо монтажники-висотники, яких в Україні залишилися одиниці. Це спеціалісти своєї справи. Такого досвіду не напрацюєш ні за рік, ні навіть за два. Це хлопці, які тут працюють по десять років. З урахуванням темпів, які нам задаються, та якості робіт я можу сказати, що це найсильніший колектив», – каже Андрій Кривов'яз.

Зараз спеціалісти ШБМУ №1 зводять надшахтну будівлю повітроподаючого стовбуру №3 із руднічним станком, а також систему опалення поверхневого комплексу. Всього на поверхні вже змонтовано конструкцій з 283 тонн заліза. Копер тут більш міцний і витривалий, збудований за блочною системою. Працюють шахтобудівельники і під землею. Все це – багатогалузеве спорудження однієї великої шахти.

На такому масштабному будівництві задіяні всього 160 осіб. Три дільниці забезпечують роботу шахтобудмонтажного управління під землею та на поверхні.

До повної здачі об'єкту шахтобудівельники розпланували роботи на найближчі два роки, але потім їм теж буде чим зайнятися. Історія підприємства, яке будувало майже всі копальні Донеччини, буде подовжена.

Деталі – в сюжеті ТК «Орбіта».