Мінфін підтримав пропозицію Міненерго перерозподілити кошти за бюджетними програмами та виплатити зарплатні борги шахтарям, повідомляє УНН із посиланням на прес-службу Міненерго.

"26 червня Мінфін, за пропозицією Міненерго, здійснив наближення бюджетних асигнувань за програмою "Реструктуризація вугільної галузі" з листопада-грудня на червень. 339 млн грн спрямовано для погашення заборгованості із заробітної плати перед шахтарями за квітень і травень 2020 року", - зазначили у міністерстві.

Загалом, за програмою "Реструктуризація вугільної галузі", за 6 місяців 2020 року вугледобувними підприємствами спрямовано 3,5 млрд грн - на виплату та погашення заборгованості із заробітної плати.

Станом на 1 липня 2020 року загальна заборгованість державних вугледобувних підприємств із заробітної плати за 2015-2020 роки становить 271 млн грн. У тому числі, за 2020 рік – 124 млн грн.

"Зазначену заборгованість можливо погасити лише коштами, отриманими від реалізації вугільної продукції", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що стабільний збут вугілля Міненерго планує досягти завдяки нещодавному розпорядженню Кабміну про пріоритетне використання вітчизняного вугілля на ТЕС.