Увечері 11 серпня у німецькому Ґельзенкірхені «Шахтар» розгромив швейцарський «Базель». Гірники перемогли з рахунком 4:1, інформує uain.press.

Під час гри відзначилися Тайсон та Мораес. Обидва забили голи ще у перші 25 хвилин зустрічі. За донеччан також забивали Патрік та Додо.

Цей результат дозволив команді опинитися дев’ятими в рейтингу в таблиці коефіцієнтів УЄФА. Це означає, що наступного року вони потрапляють одразу у 3 раунд кваліфікації Ліги чемпіонів.

Також український футбольний клуб піднявся на 14-е місце в клубному рейтингу УЄФА. За перемогу в чвертьфіналі «Шахтар» заробив 4 очки (три за перемогу та одне за вихід до наступного етапу турніру). Отож команда набрала 84 очки, обійшовши «Рому» (80 очок) і «Челсі» (84 очки).

Наступним суперником «гірників» стане міланський «Інтер», який займає 39-у позицію в рейтингу. Матч відбудеться 17 серпня в Дюссельдорфі.

Нещодавно «Шахтар» увійшов до двадцятки найкращих у Європі за рейтингом Euro Club Index.

За підсумками сезону український клуб встановив рекорд за відривом між першим і другим місцем. «Гірники» набрали 82 очки та випередили «Динамо» аж на 23 пункти.