По допомогу до поліції Покровська звернулась 67-річна жінка та розповіла, що потрапила у шахрайську пастку. Про це повідомляє Покровське районне управління поліції.

Зі слів заявниці, їй подзвонила невідома жінка, яка представилась «працівницею поліції». Незнайомка розповіла, що нібито її донька дверима вдарила маленьку дитину, яка потрапила до лікарні у тяжкому стані. І тому, аби родичка не опинилась за ґратами, потрібно негайно оплатити лікування. 

Налякана жінка взяла свої заощадження та вирушила до термінала, де і перерахувала 46 тисяч гривень на рахунок, який їй повідомила співрозмовниця.  

Лише після цього вона зателефонувала доньці, аби з’ясувати, як у неї справи, та під час розмови зрозуміла, що мала справу з шахраями.

За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками  ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та вживають всіх необхідних заходів для встановлення осіб зловмисників та їх місцезнаходження.

Працівники поліції звертаються до громадян із застереженням не довіряти незнайомим телефонним співрозмовникам.

«Тож, якщо вам у телефонній розмові незнайомці повідомляють про те, що ваш родич потрапив у біду, не спішіть погоджуватися на їхні вмовляння. Для початку перевірте достовірність цієї інформації та зателефонуйте безпосередньо своєму родичу. Будьте максимально пильними та обережними, не дайте жодного шансу аферистам збагатитися за ваш рахунок», - йдеться у повідомленні.