2023 рік добігає кінця. Покровська громада, незважаючи на звуки повітряної тривоги та вибухи, продовжує жити. За цей рік ми стали сильнішими та згуртованішими. Ми разом долали наслідки ворожих обстрілів, пишалися нашими комунальними службами та рятувальниками, які героїчно розбирали завали та зруйновані конструкції, вивозили будівельне сміття. Освітянами, які в умовах дистанційної освіти вчили наших дітей. Медиками, які оперативно надавали допомогу постраждалим. Соціальними працівниками, що дарували тепло та увагу своїм підопічним.

Благодійні фонди та громадські організації забезпечують мешканців громади будівельними матеріалами, продуктами харчування та наборами особистої гігієни.

Для мешканців працювали десять пунктів незламності, де було світло, інтернет, тепло, медикаменти та гарячі напої.

Місто чисте й охайне, вдалося зробити необхідний ремонт доріг. Завдяки підтримці наших партнерів в освітніх закладах продовжують оснащувати укриття.

В перинатальному центрі відремонтовано відділення реабілітації новонароджених, тривають роботи в інсультному блоці. Відкрилося відділення гемодіалізу та було отримано унікальне, таке необхідне сучасне медичне обладнання. Розширилася і робота соціальної сфери, допомоги та підтримки пенсіонерам, багатодітним, ВПО, людям соціально незахищених верств.

Ремонтувалися будівлі та відкривалися нові соціальні об'єкти. Покровськ за майже два роки став культурним та спортивним центром області. Вдалося провести ряд освітніх, мистецьких, рухливих та оздоровчих заходів. Проходили конференції та велася величезна робота щодо підтримки ментального здоров'я мешканців громади.

Покровська громада із сильною волею та сталевим шахтарським характером живе, гідно справляється з труднощами, знаходить приводи для радості та шляхи для розвитку. І коли підбиваються підсумки, насамперед звучать слова подяки всім тим, з ким ми прожили цей рік.

«По-перше, хотів би подякувати нашим міжнародним партнерам, координаторці ООН в Україні Деніз Браун – вона в нас була тричі, і її допомога була відчутна і масштабна. Також хочу подякувати всім мешканцям нашої громади, тому що рік був нелегкий, в нас було 48 обстрілів. Усі згуртувалися, один одному допомагав. Щира подяка і компанії «Метвнвест», і взагалі всьому бізнесу, який чесно сплачує податки. Хочемо зробити нашу громаду максимально комфортною для наших мешканців і також для переміщених осіб, щоб всі відчували тут себе комфортно, як вдома. Мабуть, найбільша подяка – нашим Збройним силам України і всім силам опору за те, що ми можемо зараз з вами спілкуватися в українському Покровську, під нашим прапором і вільно дихаючи на нашій рідній українській землі», – зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Завдяки командній роботі керівників Покровської міської військової адміністрації та витримці містян громада змогла вистояти. Плани на наступний рік не менш амбітні, і втілити їх у життя можна лише спільними зусиллями, що покровчанам, без сумніву, під силу.

«Напередодні Нового року, як завжди, кожен і кожна, ми всі очікуємо якихось добрих змін в наших родинах, в нашій державі, в нашій громаді. Мешканцям – здоров'я. Побажаю незламності духу. Побажаю, щоб підставляли плече і допомагали один одному. Разом до Перемоги. Слава Україні!» – зазначив Сергій Добряк.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».