Учора близько 22.40 Покровськ знов зазнав обстрілу з боку військ рф. Відбулося два влучання з зенітно-ракетної системи С-300 у центральну частину міста, внаслідок чого пошкоджено 6 житлових будинків приватного сектору, один з яких зруйнований повністю, а також 3 освітні заклади. На щастя, обійшлося без жертв.

З самого ранку на місці надзвичайної пригоди перебувають начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом із заступниками, керівниками профільних підрозділів та комунальних підприємств міста. Працюють рятувальники та поліція.

Внаслідок вибухів сталося аварійне знеструмлення трансформаторної підстанції, яка має під’єднання до восьми підстанцій, 5 з яких станом на 06:00 ранку підключили, ще 3 залишалися відключені. Відновлювальні роботи тривають.

«На цей час оцінені масштаби збитків. Ми маємо значні пошкодження закладів освітньої інфраструктури. Є пошкодження й приватних будинків. Місто виділило будівельні матеріали для ліквідації наслідків обстрілу. Бригади комунальників вже працюють», – зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Також Сергій Добряк сьогодні особисто проконтролював хід робот з консервування зруйнованої багатоповерхівки на м-ні «Сонячний». Біля будинку чергує мобільний пункт незламності, в якому власники квартир з пошкодженого будинку можуть залишити заявки на вивезення особистих речей.

Покровська МВА