Фонд Ріната Ахметова передав Міністерству охорони здоров’я України 300 000 експрес-тестів для визначення антитіл Wondfo SARS-CoV-2 (імунохімічний метод аналізу).

В КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Селидівської міської ради» надійшло 12800 штук для м.Селидове, довколишніх міст та районів. Про це повідомляє сайт Селидівської міської ради.

Головна лікарка ЦПМСД Олена Марченко розповіла, що лікарні м.Селидове отримали 1000 тестів (500 на Центр та 500 на Селидівську центральну міську лікарню). Також Центром було додатково придбано 40 тестів за кошти місцевого бюджету.

Дане тестування може призначити ТІЛЬКИ сімейний лікар, лікар-педіатр, лікар поліклініки або стаціонару. Показаннями можуть бути: біль у горлі, висока температура тіла, кашель, задишка. Також тестування можуть провести особам, які хворіють на пневмонію або приїхали з країн, в яких високий рівень захворюваності на COVID-19.

Також Олена Марченко закцентувала увагу на тому, що тести можуть показати результат тільки на 7-10 день захворювання, здоровим людям їх проводити марно.