В умовах монопрофільної економіки м.Селидове хлібозавод є єдиним представником харчової промисловості, який наповнює ринок товарами та послугами, вирішує проблеми зайнятості, створює робочі місця, забезпечує наповнення бюджету міста.

Як повідомляє прес-служба Селидівської міської ради, влітку цього року керівництвом підприємства було вирішено припинити роботу хлібокомбінату в нашому місті.

Наприкінці липня працівники звернулись до Селидівського міського голови Віктора Ремізова з проханням зберегти хлібозавод, а відповідно і робочі місця. Також через закриття могло бути припинено постачання газу для приватного сектору та ряду адміністративних об’єктів через те, що магістральний надземний газопровід знаходиться на балансі хлібокомбінату.

Договірні відносини між Красноармійським управлінням газифікації та газопостачання та хлібозаводом було припинено 1 жовтня 2020 року. Через це під час передвиборчих зустрічей мешканці нашого міста звернулись і до кандидата на посаду міського голови Віталія Нешина.

Віктором Ремізовим були направлені звернення до народних депутатів України, керівництва області, ТОВ «Лауффер Україна» і ТОВ «Хлібний смак» з проханням позитивно вирішити питання щодо збереження виробничих потужностей та робочих місць на хлібозаводі №3 м.Селидове.

Разом з представниками Красноармійського управління газифікації та газопостачання, Селидівського хлібозаводу та КП «Комунальник» було оглянуто газопровід, складено дефектний акт, проведено технічну нараду, на якій було обговорено та погоджено заходи щодо запуску системи газопостачання, а також направлено лист начальнику Красноармійського управління по газопостачанню та газифікації щодо відновлення договірних відносин.

Завдяки спільним зусиллям з 16 на 17 листопада було запущено одну лінію виробництва хліба класичним опарним методом, за традиційною Селидівською технологією. Всього на комбінаті 4 універсальні виробничі лінії, наразі до запуску вже готується друга.

Учора, 19 листопада, Віталій Нешин у супроводі комерційного директора Євгенії Бунецької, головного інженера Анатолія Клименка та начальника лабораторії (головного технолога) Віри Бакарєвої ознайомився з процесом виробництва хліба, поспілкувався з працівниками заводу та вислухав їх пропозиції щодо повного відновлення виробничих потужностей.

Євгенія Бунецька запросила підприємців до співробітництва, а також закликала мешканців та гостей м.Селидове підтримати місцеве виробництво, купуючи смачний та духмяний хліб місцевого виробництва.

До закриття хлібокомбінату 114 працівників виготовляли 13 тонн хлібобулочних виробів, сьогодні 48 працівниками виготовляється майже 6 тонн.

На сьогоднішній день на підприємство повертаються колишні працівники, а також продовжується набір персоналу.