До поліції Селидового надійшла оперативна інформація про те, що 30 річний місцевий мешканець зберігає вибухові речовини. Про це повідомляє Покровське районне управління поліції.

Під час проведення обшуку за місцем мешкання громадянина інформація підтвердилася. У квартирі чоловіка поліцейські вилучили предмет, схожий на гранату РГД-5 із запалом. Зі слів її власника, цей боєприпас він знайшов та вирішив залишити собі. Вибухонебезпечна знахідка вилучена та направлена на експертизу.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 7 років позбавлення волі.

Поліція вкотре нагадує, що незаконне зберігання зброї – злочин, який тягне за собою кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі. Звільнитися від покарання можна в разі добровільної здачі зброї.

«Відтак, якщо ви виявили гранату, набої або будь-який інший небезпечний предмет – повідомте про це за телефоном «102» або до найближчого відділення поліції. Так ви збережете своє життя та життя оточуючих», - йдеться у повідомленні.