Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного російського агента, який шпигував за Силами оборони на Донеччині. Ним виявився мешканець Мирнограда, працівник приватної охоронної компанії.

Найбільше ворога цікавили локації укріпрайонів та вогневих позицій артилерії. Ця інформація була потрібна окупантам для підготовки нових наступів і прориву оборони ЗСУ.

Фігурант розвідував місця базування особового складу та важкого озброєння ЗСУ у Мирнограді та населених пунктах Покровського району.

Для збору відомостей він пішки обходив місцевість, де фіксував потрібні йому локації. Отримані координати він позначав на гугл-картах.

У поле зору окупантів зрадник потрапив як активний користувач проросійських Телеграм-каналів, де залишав свої антиукраїнські коментарі.

У квітні 2024 року охоронець однієї з шахт Донеччини в месенджері «Telegram» познайомився з представником «мвс лнр», підконтрольного спецслужбам рф. Співрозмовник запропонував йому збирати інформацію, яка може зашкодити обороноздатності та державній безпеці України.

Всього агент встиг передати 9 локацій.

Під час обшуків у помешканні затриманого вилучено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з агресором.

Наразі зловмисник перебуває під вартою. За державну зраду йому загрожує довічне позбавлення волі.