Служба безпеки України попередила у Донецькій області реалізацію контрафактної підакцизної продукції сумнівної якості. Орієнтовна вартість вилученої партії фальсифікату становить майже двісті тисяч гривень. Про це повідомляє пресслужба ДонОДА.

За попередніми даними слідства, нелегальний бізнес організували мешканці Костянтинівки. Товар для продажу вони отримували від своїх спільників з тимчасово непідконтрольної українській владі території Донеччини. Одержаний контрафакт ділки збували оптовими партіями через точки роздрібної торгівлі на території Покровського району.

Під час обшуків за місцем проживання одного з учасників протиправної діяльності правоохоронці виявили тисячу літрів сурогату і понад 1,2 тисячі пачок цигарок з підробленими марками акцизного збору або без них.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до незаконних дій.

Заходи із викриття оборудки проводились спільно з Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ, слідчими Державної фіскальної служби під процесуальним керівництвом Донецької обласної прокуратури.