До Добропільського відділення поліції звернулися місцеві жителі за допомогою щодо порятунку кошеня: воно залізло до гаража і не могло вибратися.

Відгукнувшись на прохання громадян, поліцейські розшукали власника гаража. Кошеня визволили. А під час огляду приміщення співробітники поліції помітили гранати Ф-1 та РГД-5 із запалами.

56-річний власник гаража повідомив, що не користувався ним вже кілька років і не може пояснити походження боєприпасів. Свідчення чоловіка будуть перевірені під час досудового розслідування.

Вибухонебезпечні предмети вилучено і направлено на експертизу.

За фактом виявлення гранат відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 7 років позбавлення волі.

Поліція вкотре нагадує, що незаконне зберігання зброї – злочин, який тягне за собою кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі. Звільнитися від покарання можна в разі добровільної здачі зброї поліцейським. Відтак, якщо ви виявили гранату, набої або будь-який інший небезпечний предмет – повідомте про це за телефоном «102» або до найближчого відділення поліції. Так ви збережете своє життя та життя оточуючих.

pokrovsk-police.dn.ua