Інколи для виникнення масштабної пожежі достатньо навіть непогашеного недопалка, недбало кинутого на узбіччя, адже швидкість поширення вогню (особливо, коли на вулиці суха й вітряна погода) надзвичайно висока. Тому локалізувати його на відкритих територіях важко. Вам варто замислитись на скільки небезпечним може стати неконтрольоване (і навіть контрольоване) спалювання сухої трави та сміття, особливо в осінній пожежонебезпечний період.

Вкрай небезпечним є спалювання сухої трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередачі, наземні трубопроводи чи біля лісових масивів (а рятувальники часто таке спостерігають). Також дим від таких вогнищ може утворювати смог, який надовго зависає у повітрі. В цьому випадку погіршується видимість на автошляхах, що призводить до збільшення кількості дорожньо-транспортних пригод. Окрім того, потрапляючи у легені, смог викликає суттєве погіршення здоров’я людини.

Тому Служба порятунку звертається до мешканців із закликом утриматися від розведення багать із опалого листя, спалювання сухих залишків рослинності та сміття. Особливо звертаємо увагу на неприпустимість таких дій поблизу лісових масивів, торфовищ, будівель та споруд! Адже неконтрольований вогонь при сухій погоді швидко поширюється, знищуючи гектари трави, пошкоджує і випалює дерева та ЖИТЛОВІ БУДИНКИ.