З початку 2020 року рятувальники зафіксували вже більше 100 випадків загибелі громадян на водних об'єктах країни. Серед загиблих — 8 дітей. Саме таку ціну наші громадяни сплачують за нехтування правилами безпеки на зимових водоймах.

Так, 27 лютого на р. Сейм у с. Зінове Путивльського району Сумської області місцевими мешканцями на човнах проводився пошук чоловіка 1981-го року народження, який 11 лютого разом з врятованим товаришем провалився під кригу. Зниклого не знайдено, пошуки тривають.

Цього ж дня, на ставку в с. Гологори Золочівського району Львівської області було знайдене тіло чоловіка 1968-го року народження. Він зник 26 лютого під час риболовлі з гумового човна ще з двома особами, які були врятовані місцевими мешканцями.

Дивом вдалося уникнути трагедії на Черкащині, де на Осташівському ставку в м. Умані двоє місцевих мешканок 2000-го та 2002-го років народження на саморобному плоту відпливли від берега на відстань 50 м та самостійно не змогли повернутися. Рибалка на гумовому човні буксирував пліт до берега, де черговий караул 14-ї державної пожежно-рятувальної частини надав врятованим допомогу.

Для того, щоб мінімізувати наслідки людської недбалості у зимовий період, по всій країні під час патрулювання зимових водойм рятувальниками, проводяться профілактичні бесіди із населенням. Інспектори ДСНС розповідають про правила безпеки на кризі, а в умовах нехарактерно теплої зими, взагалі закликають українців утриматися від відвідування замерзлих ставків.

Шановні громадяни!

Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає вас не виходити на ненадійну кригу і застерегти від цього своїх дітей.

Завзятим рибалкам також слід зважати на те, що зимова ловля риби потребує особливо суворого дотримання правил безпеки при знаходженні на льоду, а при плюсовій температурі повітря взагалі на лід виходити не можна!

Пам'ятайте, що необдумана та необережна поведінка може коштувати життя!

dn.dsns.gov.ua