Покровські рятувальники регулярно проводять профілактично-роз'яснювальні бесіди щодо правил пожежної безпеки в побуті та поводження із вибухонебезпечними предметами. Цього разу вони поспілкувалися з квартальними та старшими будинків міста Родинського – повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

Головна інспекторка відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Покровського РУ ГУ ДСНС України в Донецькій області Інна Фоміна зазначає, що зараз, коли стає все прохолодніше і люди використовують вогненебезпечні прилади для обігріву осель, нагадування про правила пожежної безпеки може врятувати не тільки майно, але й життя. 

«Особливу увагу звертаємо на те, що будь-який об'єкт повинен бути забезпечений первинними засобами пожежогасіння. Не можна загороджувати шляхи евакуації, тому що саме вони ведуть назовні з небезпечної території», – пояснює Інна Фоміна.

Також присутнім нагадали правила користуванням вогнегасником, розповіли про види первинних засобів пожежогасіння, порядок дій при виявленні вибухонебезпечних предметів та про заборону спалювання сухої рослинності. 

Детальніше про профілактично-роз'яснювальну роботу працівників ДСНС – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, чому необхідно перевірити газове обладнання перед опалювальним сезоном.