Феєрверки, петарди, ракети та інші небезпечні «іграшки» завжди притягували увагу не тільки дітей, а й дорослих. Але рік у рік фіксується значна кількість людей, які отримують від цих забав травми різного характеру, в тому числі й термічні опіки.

Основними причинами виникнення подібних ситуацій є необережне, неправильне чи невміле використання піротехнічних виробів. Аби запобігти біді, слід дотримуватися правил, визначених виробником, а також правил пожежної безпеки. Запуск петард, феєрверків, ракет забороняється проводити всередині приміщення, з балконів і поблизу житлових, господарських будівель, новорічних ялинок тощо.

Піротехніку не можна зберігати біля приладів опалювання батарей, газових та електричних плит. Не варто носити вогненебезпечні предмети у кишенях чи сумочках. Не можна розбирати вироби чи піддавати їх механічним впливам, курити, працюючи з піротехнічними виробами.

Рятувальники Покровського району закликають бути максимально уважними та обережними протягом Новорічних і Різдвяних свят. Бережіть своє життя та життя близьких!