У зв'язку з погіршенням погодних умов, покровські рятувальники закликають громадян проявити пильність та обережність при виході на вулицю, оскільки ожеледиця є однією з причин надзвичайних ситуацій як для пішоходів, так і для транспорту.

Щорічно Міністерством охорони здоров’я України реєструється значна кількість випадків травмувань в результаті необережності на льоду.

Так, при ожеледиці значно збільшується кількість вуличних травм: забиття, вивихи і переломи. Щоб не потрапити до числа потерпілих, пішоходам потрібно дотримуватись елементарних правил:

Зверніть увагу на своє взуття: підберіть черевики або чоботи з підошвою на мікропористій основі. Наклейте на підошви пластир або ізоляційну стрічку. Під час ходьби наступайте на всю підошву.

Дивіться собі під ноги, намагайтеся обходити небезпечні місця. Якщо крижану "калюжу" обійти неможливо, то пересувайтеся по ній як лижник, невеликими ковзаючими кроками.

Будьте гранично уважними на проїжджій частині дороги: не поспішайте, і, тим більше, не біжіть.

Намагайтеся обходити всі місця з похилою поверхнею.

Руки по можливості повинні бути вільними. Намагайтеся не носити важкі сумки, не тримайте руки в кишенях – це збільшує можливість падіння.

Якщо ви посковзнулися – присядьте, щоб знизити висоту падіння. У момент падіння постарайтеся згрупуватися, і, перекотившись, пом'якшити удар об землю. Не намагайтеся врятувати речі, які несете в руках. Не поспішайте піднятися, огляньте себе, чи немає травм, попросіть перехожих допомогти вам.