З метою забезпечення безпеки під час проведення місцевих виборів депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня, рятувальники Покровського району здійснюють контроль дотримання вимог законодавства України у сфері пожежної та техногенної безпеки. Про це повідомив провідний інспектор Покровского МВ ГУ ДСНС України в Донецкій області Дмитро Жук.

Фахівцями відділу забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій у Покровському районі Центру забезпечення діяльності Головного управління ДСНС України у Донецькій області спільно з представниками місцевих органів влади було проведено перевірку об’єктів, на яких планується розміщення виборчих дільниць.

Під час заходів фахівці ДСНС перевіряють стан протипожежного господарства, зокрема комплектацію пожежних комплектів, щитів, наявність у достатній кількості та справність первинних засобів пожежогасіння (вогнегасників). Також оглядають шляхи евакуації та евакуаційні виходи. Особлива увага звертається на відсутність захаращеності, наявність вказівників виходу та планів евакуації на видних місцях.

Крім того, з особами, які будуть задіяні під час виборчої кампанії, було проведено відповідний інструктаж щодо дотримання правил пожежної, техногенної та мінної безпеки. Представники Служби порятунку нагадали порядок дій у разі виникнення різного роду надзвичайних ситуацій, порядок використання вогнегасників та послідовність дій у разі екстреної евакуації з приміщень.