У Києві пройшов чемпіонат світу з воркауту World Street Workout Championship. У номінації «Стрітліфтинг» у ваговій категорії до 80 кілограмів перемогу здобув 23-річний рятувальник-спортсмен з Покровська Данило Остапко. Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Донецькій області.

23-річний спортсмен – випускник Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України. Зараз він працює начальником караула 9 Державного пожежно-рятувального загону 83 ДПРЧ (Родинське). Данило займається воркаутом з 10 років. Але, говорить, що старт серйозним тренуванням для нього розпочався 6 років тому. За цей період у нього вже майже не було перерв. Стрітліфтинг, у світової першості з якого хлопець одержав впевнену перемогу - це різновид воркауту, силовий вид спорту, що включає в себе підтягування на турніках та брусах з додатковим обтяженням, підвішеним до поясу спортсмена.

У своїй ваговій категорії під час Чемпіонату світуі Данило обійшов 130 конкурентів з 15 країн, причому встановив власний рекорд. На турніку воркаутер підняв 105 кг, а на брусах - 132,5 кг. На тренуваннях це було 100 і 130 кг відповідно. До речі, у травні Данило Остапко здобув титул чемпіона України зі стрітліфтинг воркауту. Минулого року він брав участь також у світовому Чемпіонаті і посів друге місце. Але говорить, що цей п'єдестал для нього не був об'єктивним. Через локдаун на змагання не змогла потрапити абсолютна більшість спортсменів. Цікаво, що покровський воркаутер тренується самостійно, при цьому пропагує здоровий спосіб життя і свій вид спорту як серед дорослих, так і серед дітей.

«Ми вітаємо нашого рятувальника з цілком заслуженою та впевненою перемогою та бажаємо Данилу Остапку ще більше нових золотих медалей, кубків та п'єдесталів!», - йдеться у повідомленні.