Днями народний депутат України Руслан Требушкін під час пленарного засідання Верхової Ради звернувся до народних обранців, аби ще раз привернути увагу до ситуації, яка склалась у вугільній галузі, та разом знайти шляхи її вирішення.

«На жаль, дуже повільно йде реформа, й питання (щодо виплати заборгованості перед шахтарями – ред.) не вирішується. Хочу запросити народних депутатів до робочої групи, щоб разом «проробити» позику від Європейського банку, яка зараз ще не використана – близько 400 мільйонів євро, для того, щоб Україна мала можливість створювати нові робочі місця», – зауважив у своїй промові Руслан Требушкін.

За словами нардепа, робоча група також має розробити закон, який дозволить шахтарям вчасно отримувати заробітну плату, а вугільним підприємствам –  розвиватися.

Під час звернення до народних депутатів Руслан Требушкін також приділив увагу фінансуванню Державної воєнізованої гірничорятувальної служби України.

«У цьому році було виділено 290 мільйонів гривень, а потрібно 453 мільйони. Якщо служба не буде дофінансована, буде звільнено близько 500 рятівників, які забезпечують безпечну роботу наших вугільних підприємств», – відзначив народний депутат України Руслан Требушкін.