Двоє людей загинули внаслідок обстрілу Селидового, якій стався сьогодні невдовзі після опівночі. З-під завалів дістали тіло 85-річної жінки. Пізніше у МВС повідомили про загибель ще однієї людини.

«З-під завалів дістали тіло чоловіка. Поліція встановила особу вбитого – це 59-річний місцевий житель. Він мешкав на останньому поверсі зруйнованого чотириповерхового будинку», – повідомили в Міністерстві внутрішніх справ України.

Троє людей зазнали поранень: 56-річний чоловік та дві жінки віком 50 і  82 роки. Ще одна людина може знаходитися під завалами у приватному секторі – повідомили у МВС.

Журналісти телеканалу «Орбіта» побували на місці проведення аварійно-рятувальних робіт та поспілкувалися з мешканцями зруйнованого будинку.

«Ми почули «гуп» один раз, потім вдруге. Тоді я вже вийшла з під'їзду, бо я старша будинку, і почала розповідати поліцейським та ДСНС, де в мене проживають люди: скільки і хто», – розповіла Лілія Володимирівна.

«Наша квартира на третьому поверсі – якраз під тим місцем, де зараз розбирають завали. Її просто немає. Дві стіни залишилося – і все», – кажуть мешканці понівеченої чотириповерхівки.

Рятувальники з ночі розбирали завали. Вони розповіли, що в одному місці почули, як дзвонить телефон, тож намагалися перш за все обережно дістатись туди.

Паралельно з пошуково-рятувальною операцією фіксуються руйнування та надається психологічна допомога постраждалим. Усі місцеві комунальники допомагають ліквідувати наслідки обстрілу.

«На цих об’єктах працюють люди і техніка. Також ми будемо видавати будматеріали, які є в нашому резерві – в Гуманітарному штабі військової адміністрації», – розповіла директорка Селидівського КП «Комунальник» Любов Павленко.

Допомогу селидівчанам привезла і гуманітарна місія «Проліска». Про обстріл волонтерам повідомила міська військова адміністрації ще о другій годині ночі, тож необхідний вантаж був доставлений до міста вже вранці.

«Надаємо гуманітарну допомогу у вигляді будівельних наборів від УВКБ ООН, а також листи OSB. Крім цього, для мешканців постраждалих унаслідок ракетних обстрілів будинків запланована видача непродовольчих товарів. Це товари першої необхідності, які стануть першочерговими для тих, хто лишився своїх домівок», – зазначив консультант у сфері захисту гуманітарної місії «Проліска» Олексій Пріма.

У Селидовому перебито силовий кабель, тож частина міста без світла. Електропостачання відновлюватимуть після того, як дозвіл нададуть рятувальники. Влада готова допомогти з розселенням всім, кому це буде потрібно.

«У нас є місця, де ми можемо розмістити людей. На даний момент заявок немає», – зазначив начальник Селидівскьої МВА Анатолій Немченко.

Раніше повідомлялося, що усього по Селидовому цієї ночі було випущено чотири ракети – попередньо, С-300. Унаслідок обстрілу пошкоджено 16 приватних будинків, один зруйновано повністю. Частково зруйновано чотириповерхівку, яка зазнала прямого влучання. Ще сім багатоквартирних будинків, що поруч із нею, пошкоджені.

Детальніше про рятувальні роботи в Селидовому – в сюжеті ТК «Орбіта».