На Донеччині росіяни обстріляли Мирноград та Новогродівку. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

«Щонайменше 2 людей постраждали, ще 4 людей, які не могли самостійно вийти з оселі, врятував підрозділ ДСНС. Пошкоджені житлові багатоквартирні будинки, адмінбудівлі, автомобілі», – повідомив голова МВС.

Про поранених у Мирнограді та Новогродівці також повідомляє начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін.

«За 7 березня росіяни поранили 9 жителів Донеччини: 3 в Торецьку, 2 у Костянтинівці, по 1 в Довгій Балці, Мирнограді, Новогродівці і Шаховому», – зазначає очільник Донеччини.

У Мирнограді росіяни вдарили по території шахти та житловому мікрорайону. Про це розповів Суспільному в. о. начальника Мирноградської МВА Юрій Третяк.

«Там було загоряння, ракета не вибухнула на території шахти. А в мікрорайон було два влучання, попередньо «С-300», є руйнування. Зруйнована електрична підстанція, яка живить частину мікрорайону, внаслідок чого понад дві з половиною тисячі абонентів лишились без електрики, пошкоджений газопровід», – розповів Юрій Третяк.

За його словами, зараз енергетики з'ясовують ступінь пошкодження та можливість перепідключення абонентів на інші ТП. Також пошкоджені будівля гуртожитку, який знаходиться на реконструкції, амбулаторія, ЦНАП, щонайменше сім багатоповерхівок.

Поранення склом отримала людина, яка перебувала в квартирі. Її життю та здоров'ю нічого не загрожує – повідомив Юрій Третяк.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що сьогодні вночі російські війська двічі обстріляли Мирноградську громаду.