Минулої доби від російських обстрілів постраждали 10 населених пунктів Донеччини, загинуло троє мирних людей, ще троє поранені. Про це повідомляють у поліції Донецької області.

«Окупанти здійснили 16 вогневих атак на міста Авдіївка, Красногорівка, Курахове, Торецьк, Часів Яр, смт Курдюмівка, села Зелене, Водяне, Новоукраїнка, Орлівка», – повідомляють у поліції.

Руйнувань зазнали 12 житлових будинків.

По Авдіївці росіяни вдарили з «Градів», артилерії й танків. Внаслідок обстрілів двоє людей отримали поранення, пошкоджено багатоквартирний будинок.

Красногорівку ворог обстріляв з артилерії, поцілив у приватні оселі. Від російських снарядів загинули 71-річний чоловік і 84-річна жінка, а 71-річну місцеву мешканку було поранено. Група поліції «Білий янгол» надала постраждалій першу допомогу та евакуювала до лікарні.

У Водяному внаслідок артудару загинула цивільна особа.

Крім того, зазнала травм людина, яка підірвалась на невідомому вибуховому пристрої у полі поблизу села Яковлівка Краматорського району.

Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.