В Об'єднаних Арабських Еміратах відбулася церемонія вручення премій за версією Globe Soccer Awards. У номінації «Найкращий гравець століття» переміг нападник туринського «Ювентуса» та збірної Португалії Кріштіану Роналду, інформує 24 канал.

Інформація про те, що Роналду визнали найкращим у період з 2001 по 2020 роки, з'явилася на офіційній сторінці Globe Soccer Awards у твіттері.

Конкурентами португальця були аргентинець Ліонель Мессі («Барселона»), єгиптянин Мохамед Салах («Ліверпуль») і бразилець Роналдіньо (колишній гравець «Барселони» та «Мілана»).

Коротко про Кріштіану Роналду

Футболісту 35 років. Упродовж своєї дорослої професійної кар'єри він пограв лише за 4 команди – «Бенфіку», «Манчестер Юнайтед», мадридський «Реал» і тепер за «Ювентус».

Зі збірною Португалії Роналду вигравав чемпіонат Європи та Лігу націй. А клубному рівні п'ять разів перемагав в Лізі чемпіонів, тричі ставав чемпіоном Англії, по два рази – Іспанії та Італії.

В його активі - безліч особистих рекордів, зокрема він є найкращим бомбардиром в історії чемпіонатів Європи, Ліги чемпіонів і збірної Португалії.

Також Кріштіану п'ять разів ставав володарем «Золотого м’яча».

Найкращим гравцем 2020-го року назвали польського форварда мюнхенської «Баварії» Роберта Левандовскі.