У Покровську відбулася зустріч очільника Покровської МВА Сергія Добряка і начальника Управління земельних ресурсів та агропромислового розвитку Дмитра Кюрджиєва з керівниками сільськогосподарських підприємств, які працюють на території громади. Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

Зараз у громаді функціонує 26 агропідприємств, які вносять вагомий економічний та соціальний вклад в розвиток сільських територій та наповнення місцевого бюджету. 

«Хочу подякувати нашим аграріям, адже праця, яку вони сьогодні виконують, дуже важка та кропітка. Є обстріли, пошкодження будівель та, на превеликий жаль, втрачені життя. Але вони працюють, незважаючи ні на що», – зазначив Дмитро Кюрджиєв.

За його словами, за 2023 рік місцеві аграрії зібрали з площі понад 19 тисяч гектарів зернові та олійні культури з урожайністю 33,3 та 20,7 ц/га відповідно. Під врожай 2024 року засіяно понад 9 тисяч гектарів озимих культур.

Одна з ключових тем наради стосувалась можливості продовження роботи в окремих районах, які знаходяться в безпосередній близькості до лінії фронту. 

На зустрічі також був присутній начальник відділу військового обліку Покровської МВА Анатолій Чайка. Учасники наради підкреслили необхідність отримання фермерськими господарствами статусу критичної інфраструктури, щоб у разі потреби забезпечити бронювання працівників. На сьогодні 10 сільгосппідприємств громади визнані критично важливими, що дає їм право забронювати 50% військовозобов'язаних робітників. 

Дмитро Кюрджиєв також розповів про формування реєстру земель відумерлої спадщини. Йдеться про ділянки, де відсутні спадкоємці протягом 7 років.

«На теперішній час до міськрайонного суду передано на розгляд 10 позовних заяв про визнання спадщини відумерлою. Надалі земельні ділянки, які будуть визнані комунальною власністю громади, Управління виставлятиме на електронні торги», – зазначив Дмитро Кюрджиєв. 

Також було наголошено на необхідності сплати нового податку – МПЗ (мінімального податкового зобов'язання) для поповнення бюджету громади.

«Своєчасно сплачені податки – це і вода, і світло, й інші послуги, які отримують мешканці Покровської громади. Дякую нашим аграріям, сільгоспвиробникам, які сумлінно працюють та сплачують всі необхідні податкові зобов’язання», – зазначив Сергій Добряк.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що 1 січня в Україні розпочався новий етап земельної реформи.