На ринках Покровська – різнобарв’я сезонних овочів, фруктів та ягід. Цінами та асортиментом цікавилася знімальна група ТК «Орбіта».

Овочі на прилавках переважно вже ґрунтові, тепличними залишаються ще деякі сорти помідорів. Ціни майже на усю городину за останній тиждень знизились на 5-10 гривень.

«Огірки стали по 45 гривень, а були 50. Картопля теж подешевшала на 5 гривень, тепер коштує 45, середня – по 40. Помідори з’явилися в нас з носиками – по 70. Капуста теж середня пішла – уже по 20 гривень за кілограм. Морква молода – по 70 гривень, а була 90», – каже продавець Микола.

За його словами, люди купують овочі, але в основному невеликими об’ємами, просто щоб їсти зараз свіжими, дехто бере на малосоління. Продавець прогнозує, що в липні цей товар ще подешевшає. Каже, що возитимуть огірки на засолку, і, скоріш за все, ціни на них знизяться до 25-30 гривень за кілограм.

В цілому зараз на ринку великий вибір свіжої городини. Також чимало різних місцевих фруктів та ягід, щоправда, ціни на деякі доволі високі. Наприклад, домашні абрикоси продають нині в середньому по 100 гривень за кілограм.

«У цьому році небагато ягід, засуха. Це ось справжня не ремонтантна малина в мене. Я сам нарвав і не торгуюсь – по 40 гривень за півлітрову баночку віддаю. А лоток чорної смородини – 30 гривень. Люди купують і на просто поїсти, і вже трохи на зиму», – каже продавець Станіслав.

Детальніше про асортимент та ціни на ринку, а також чи готові місцеві господині робити традиційну консервацію на зиму – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв про ціни на продукти на ринках Покровська станом на початок червня.