Рішення про роботу ринків у населених пунктах, в яких встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19, приймають місцеві комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС). Про це заступник керівника Головного управління Держпродспоживслужби у Донецькій області Володимир Кирилюк повідомив на брифінгу у Краматорську 10 листопада.

«Надано право місцевим органам влади, комісіям з питань ТЕБ та НС при міськрадах та райадміністраціях приймати рішення щодо обмежень роботи закладів торгівлі, в тому числі ринків. На сьогодні в «червоній» зоні не прийнято рішення щодо призупинення роботи ринків. Вони працюють», - сказав Володимир Кирилюк.

Він зазначив, що складність у питанні функціонування ринків у «червоній» зоні, зокрема полягає у тому, що це поліфункціональні об’єкти, де багато різних видів торгівлі.

«Місцеві органи влади в особі колегіальних органів, комісій з питань ТЕБ та НС беруть на себе таку відповідальність і приймають рішення щодо заборони чи не заборони в залежності від фактичної епідемічної ситуації, багато чинників там має бути враховано, у тому числі насиченість об’єктами, в першу чергу, продовольчої торгівлі, в кожному мікрорайоні міста, у всьому місті», - сказав заступник керівника Головного управління Держпродспоживслужби у Донецькій області.