Житло в Покровську продається вкрай рідко, проте активно здається в оренду. Рієлтори розповіли про ситуацію на ринку нерухомості міста.

За словами покровської рієлторки Катерини Пхайко, вибір житла, яке здається в оренду, досить великий.

«Оренда однокімнатної квартири з меблями, технікою, більш-менш добрим ремонтом коштує від 5 до 8 тисяч гривень, двокімнатної чи трикімнатної – від 6 до 15. Дуже актуально, щоб у квартирі чи будинку була постійно вода – на це великий попит», – розповідає Катерина Пхайко.

А ось з купівлею житла на Донеччині, де досить близько розгортаються бойові дії, люди наразі не поспішають.

«Зараз багато людей виїжджають з міста, багато хто хоче продати нерухомість, але це практично неможливо. Останнього разу через наше агентство купували квартиру ще в минулому році. У середньому однокімнатна квартира зараз коштуватиме 5 тисяч доларів, двокімнатна – до 10 тисяч доларів, трикімнатна – до 15 тисяч. Йдеться про квартири, які не потребують масштабних ремонтів, які вже придатні до житла», – розповіла рієлторка Антоніна Акимченко.

Вона також зазначила, що в Покровську є попит на оренду житла, і пропозицій достатньо. Переважно орендарі цікавляться саме нижніми поверхами багатоквартирних будинків або житлом у приватному секторі.

«У середньому невеличкий будиночок, охайний, з меблями, побутовою технікою, зі свердловиною можна знайти у Покровську за 6-8 тисяч гривень на місяць плюс комунальні послуги. Якщо великий будинок, на 4-5 кімнат – це буде в районі 10-12 тисяч гривень, якщо двоповерховий – може бути й 15», – каже Антоніна Акимченко.

За її словами, люди, незважаючи на напружену ситуацію, все одно прагнуть комфорту та добробуту. Наявність пральної машини, холодильника, бойлера та зручних спальних місць – обов’язкова умова.

Продаж комерційної нерухомості наразі також на паузі. Проте є пропозиції щодо оренди, вона коштує близько 100-150 гривень за квадратний метр. Значно знизився попит на купівлю гаражів – їхня ціна нині складає від 2 до 4 тисяч доларів. Оренда обійдеться від тисячі до двох з половиною тисяч гривень.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в Покровську триває підготовка до опалювального сезону.