Google презентував рейтинг найпопулярніших пошукових запитів серед українців, що відображають актуальні теми року, який минає. Докладніше про рейтинг повідомили у visitukraine.

Наприкінці року Google традиційно представив звіт про запити, які українці найчастіше вбивали у пошуковику, а також теми, до яких проявлявся найбільший інтерес протягом цього року.

Що ж шукали у Google в Україні протягом 2023 року?

Серед визначальних моментів лідирує запит «Карта повітряних тривог», що свідчить про актуальність питань безпеки під час війни.

Друге місце в рейтингу посідає запит «Графік відключення світла», вказуючи на значущість для користувачів інформації про енергозабезпечення.

На третьому місці розташувався запит «Пригожин», що свідчить, ймовірно, про підвищений інтерес до особистості або подій, пов'язаних з цією постаттю.

Серед трендових запитів року також фігурують поняття «Deep State», «Ізраїль» та «Каховська ГЕС».

У рейтингу «Персони, інтерес до яких зростав найбільше», лідером став міністр оборони України Рустем Умєров. Крім того, цікавість викликали такі особистості, як Спартак Суббота, Олександр Усик, Кирило Буданов та Ірина Фаріон.

У сфері кіно та телебачення, фільм Крістофера Нолана «Оппенгеймер» виявився найцікавішим для українців. За ним слідують картини «Аватар 2: Шлях води», українська анімація «Мавка», «Барбі» та українська трагікомедія Антоніо Лукіча «Люксембург, Люксембург».

У розділі «Покупка року» українці виявили підвищений інтерес до придбання калію йодиду, а також висловлювали цікавість щодо «генератора», «онлайн-квитків на Укрзалізницю», «нової моделі iPhone» та «павербанка».

Щодо питань з категорії «Що таке?», українці досліджували поняття «гепатит А», «ХАМАС» та «РЕБ», виявляючи інтерес до медичних аспектів та політичних світових подій. Також українці з'ясовували значення слів «Редан», «Макеба» та «ІПСО».