Покровська майстриня Вікторія Кириченко вже 13 років створює неймовірний одяг та аксесуари методом фелтінгу. Знімальна група телеканалу «Орбіта» дізналась, у чому полягає ця техніка валяння з вовни.

«Коли я зваляла і взула перші капці, я зрозуміла, що це такий комфорт для ніг. Вовна сама по собі дуже приємна, в ній не буває жарко або холодно, вона дуже добре регулює температуру тіла. Також вовна може ввібрати воду до 30% своєї ваги й на дотик залишатися сухою», – розповідає пані Вікторія. 

Сьогодні, як і 13 років тому, майстриня захоплюється технікою мокрого валяння, адже це, за її словами, безмежний простір для натхнення. Пані Вікторія виготовляє з вовни одяг, взуття, сумочки, різноманітні аксесуари, але є речі, які найбільше до душі.

«Почала робити палантини – сподобалось, але банні шапки – то любов. Взуття мені теж подобається, але це важка справа, тут без допомоги ніяк», – каже Вікторія Кириченко.

Майстриня пояснює – вовна для валяння буває різної структури: тонкою, напівтонкою чи грубою. Якщо перша ідеально підходить для одягу, останні дві найкраще використовувати для виготовлення взуття. 

«Одна й та сама порода овець у різних умовах дає різну вовну. Отаке ніжне, тоненьке – це Нова Зеландія, Австралія», – зазначає пані Вікторія.

А ось з вовни українських овечок виготовляють чудові ліжники та теплий одяг.

Аби продемонструвати процес валяння, Вікторія Кириченко виготовила сувенірні валянки. Детальніше про це – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав про юну майстриню з Добропілля, яка провела святковий ярмарок та зібрала гроші на ЗСУ