Верховна Рада прийняла законопроект про підтримку української музики та обмеження публічного використання музики країни-агресора. Про це повідомляє народний депутат України Олексій Гончаренко.

Законопроект передбачає:

▪ Заборонити публічне виконання музики, яку виконує співак чи співачка, які є або були після 1991 року громадянином держави-агресора, за винятком колишніх громадян держави-агресора, які є або на момент смерті були громадянами України і не мають (не мали на момент смерті) громадянства держави-агресора.

▪ Запровадити Перелік музичних виконавців росії, які засуджують агресію проти України, та визначити механізм його формування.

▪ Заборонити проведення гастрольних заходів, учасниками яких є музичні виконавці – громадяни держави-агресора, окрім тих, які внесені до Переліку.

▪ Збільшити до 40% частку пісень державною мовою на радіо.

▪ Збільшити до 75% добового обсягу ведення передач, у тому числі новинно-аналітичних блоків, розважальних передач державною мовою.

▪ Заборонити відтворювати в салоні автобусу музику, звуки фільмів чи інші звукові сигнали, крім інформації про поїздку (передача звуку може здійснюватися на індивідуальні навушники пасажирів, а на салон – лише під час нерегулярних перевезень за згодою всіх пасажирів), а також заборонити відтворювати музику в салоні таксі без згоди всіх пасажирів.