Верховна Рада України у середу, 3 березня, розгляне низку законодавчих ініціатив, а також має заслухати звіт про діяльність Державного бюро розслідувань. Про це повідомляє УНН із посиланням на сьогоднішній порядок денний ВР.

Першим питанням порядку денного у середу значиться звіт про роботу ДБР. Доповісти має виконувач обов’язків директора Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов.

Окрім того, нардепи мають розглянути проект закону про обчислення часу в Україні (№ 4201) та альтернативний до нього (№ 4201-1) - останній комітет з питань економічного розвитку пропонує відхилити.

Законодавчим актом пропонується, що на території України обчислення часу здійснюватиметься відповідно до київського часу, що є єдиним для всієї території України.

Крім того, згідно з документом, сезонний перехід часу на території держави не здійснюється.

Обчислення годин, хвилин і секунд протягом календарного року не змінюється, крім можливої корекції секунд, пов’язаної із зміною параметрів обертання Землі навколо власної осі. Заходи, пов’язані із зазначеною корекцією, здійснює Служба єдиного часу і еталонних частот.

Інші питання

Рада сьогодні планує також розглянути на повторному першому читанні законопроект № 3711-д. Метою законодавчої ініціативи є відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, вдосконалення процедури її формування та діяльності.

Окрім того, нардепи розглянуть законопроект № 4351 та два альтернативні до нього. Проект закону має виправити існуючі технічні помилки в законі про гральний бізнес і дозволити утворити Комісію з регулювання азартних ігор, запустити процес видачі ліцензій.

Законопроекти, які планують розглянути у першому читанні:

  • щодо Національного військового меморіального кладовища;
  • щодо виконання рішень Європейського суду з прав людини;
  • щодо протидії дискримінації за ознакою статі;
  • щодо удосконалення законодавства у сфері мисливського господарства та полювання та запобігання незаконному полюванню;
  • щодо захисту дітей від спостерігання за полюванням.

Законопроекти, які планують розглянути у другому читанні:

  • щодо встановлення альтернативної підсудності справ, учасники яких проживають на території;
  • щодо запобігання надмірному тиску на суб’єктів господарювання заходів державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення.