Верховна Рада України на сьогоднішньому засіданні планує розглянути низку питань, зокрема, щодо підвищення відповідальності пішохода за порушення ПДР, а також щодо дозволу фізичним особам змінювати по батькові. Про це повідомляє УНН із посиланням на сьогоднішній порядок денний Ради.

Так, парламентарі планують розглянути законопроект №2697, яким пропонується посилити відповідальність пішоходів за порушення ПДР, №2694 щодо використання світлоповертальних елементів пішоходами та №2696 щодо використання світлоповертальних елементів учасниками дорожнього руху.

Також ВР планує розглянути законопроект №2450 щодо права фізичної особи на зміну по батькові. До розгляду планується законопроект №2013 щодо підвищення розміру стипендії та щорічної допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування.

Окрім того, планується розгляд низки проектів постанов, зокрема, №2601 про утворення ТСК ВР з питань захисту прав інвесторів, №3456 про визначення представників до складу конкурсної комісії з відбору голови Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Також нардепи планують розглянути питання ратифікації, зокрема, законопроект про приєднання України до Додаткового протоколу до Конвенції про договір міжнародного автомобільного перевезення вантажів про електронну накладну.